Select Page

Per vuitena vegada, des del 2011, el 22 d’agost una seixantena de persones d’arreu del País Valencià van pujar a l’Alt de Guisop per retre homenatge a l’escriptor i gramàtic Enric Valor. Enguany, coincidint amb celebració del 150 aniversari del naixement de Pompeu Fabra, es va evocar també la figura de Fabra i es recordà la seva influència en l’elaboració de les obres sobre llengua d’Enric Valor.

En l’acte d’homenatge, es va lloar l’obra i la figura d’Enric Valor, i «tot el que representa de compromís per a la llengua i la cultura dels valencians, d’estima per la terra i el seu paisatge, i d’enfortiment de les arrels identitàries.»

Pel que fa a la seva relació amb Fabra, es van recordar les paraules de Brauli Montoya, delegat de l’IEC a Alacant, que el considera l’autor «més estrictament fabrià» i les de Vicent Pitarch, delegat de l’IEC a Castelló, com a «divulgador de l’obra fabriana», així com el seu paper en l’adaptació de les propostes gramaticals a la realitat valenciana i la seva contribució alDiccionari General de la Llengua catalana.

L’acte va ser convocar pel Centre Cultural Castellut, l’Ateneu Republicà de Petrer, El Tempir d’Elx, El Teix d’Ibi, la Cíviva d’Alacant, la Coordinadora de l’Alcoià i el Comptat pel valencià, la Càtedra Enric Valor de la UA i el Col·lectiu Gent de Valor.


Més informació a la crònica de Josep Daniel Climent: http://bit.ly/2NxnQ3O