Select Page

El 27 d’abril es va presentar la novel·la gràfica Pompeu Fabra. L’aventura de la llengua a Alacant.

A les 12.30 del migdia es va fer una primera presentació a la Facultat d’Educació de la Universitat d’Alacant. Hi van intervenir Gemma Pauné Xuriguera, autora del guió i dels textos, i Oriol Garcia Quera, autor de les il·lustracions, a més d’Eduard Baile i Vicent Brotons, professors de la Universitat d’Alacant.

A les 19.30 hores el llibre es va presentar al Centre Cultural de Novelda. Hi van intervenir també els autors,  presentats per Brauli Montoya, delegat de l’IEC a Alacant.

Pompeu Fabra. L’aventura de la llengua és una iniciativa de l’Institut d’Estudis Catalans i la Universitat Pompeu Fabra (UPF), editada per Rafael Dalmau, Editor, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El llibre vol fer conèixer al gran públic la figura de Pompeu Fabra i difondre’n el valor cultural i social i el que va significar per a la llengua, la cultura i la societat catalanes. L’obra presenta un personatge polifacètic i permet entendre el valor de la tasca lingüística de Fabra, encara vigent, d’una manera amena i assequible.

Amb la combinació de pàgines de còmic i de text, els autors han trenat un relat que permet resseguir la biografia de Fabra d’imatge en imatge. El lector també anirà descobrint alguns dels companys de viatge que van ser determinants a la seva vida i indrets que li eren quotidians.

El còmic recrea tres moments de la vida del Mestre (joventut, edat adulta i maduresa) i el presenta en acció, cosa que facilita la complicitat del lector amb la seva vida i treball. En el camp gràfic, les il·lustracions ens mostren en color una època que generalment imaginem en blanc i negre.

Els autors

Oriol Garcia Quera, autor de les il·lustracions, és un reconegut dibuixant de còmic històric que ha recreat, amb rigor i habilitat, episodis importants del passat, com ara Barcelona 1706-1714. Dietari d’un adroguer, Terra de frontera. Olèrdola 1058 i Cessetans. Entre Roma i Cartago (els dos últims, publicats en aquesta mateixa col·lecció).

Gemma Pauné Xuriguera, autora del guió i dels textos, és llicenciada en filologia catalana i en filosofia per la Universitat de Barcelona. Ha centrat una part de la carrera professional en l’àmbit de la llengua i és una apassionada per l’obra de Fabra.